Postępowania habilitacyjne

  • Anna Wondołowska- Grabowska

    Skład kwasów tłuszczowych oraz wartość i jakość plonu nasion jasno- i ciemnonasiennych odmian lnu oleistego (Linum usitatissimum L.) pod wpływem nawożenia azotem, borem i siarką.

  • Irmina Ćwieląg-Piasecka

    Wpływ wybranych czynników fizykochemicznych na wiązanie pestycydów przez materię organiczną w glebie

  • Jakub Bekier

    Biogeneza i dynamika zmian substancji humusowych podczas biologicznego przetwarzania biomasy organicznej w warunkach stymulacji czynnikami antropogenicznymi

  • Anna Jama-Rodzeńska

    Wykorzystanie fosforu z osadów ściekowych w nawożeniu roślin rolniczych i ogrodniczych.

  • Dorota Kawałko

    Kształtowanie się mad rzecznych środkowej odry w warunkach regulacji doliny rzecznej

  • Jacek Jarosław Łyczko

    Związki lotne produktów spożywczych - analiza składu, badanie właściwości i potencjalne zastosowania

  • Katarzyna Przybyła

    Zróżnicowanie i zmiany poziomu rozwoju społeczno-gospodarczego miast z regionalną funkcją administracyjną w Polsce

  • Radosław Drozd

    Inżynieria celulozy bakteryjnej jako nośnika do immobilizacji biokatalizatorów: badania nad charakterystyką syntezy biopolimeru i efektywną funkcjonalizacją

  • Magdalena Anna Florek

    „Występowanie, struktura genetyczna oraz lekowrażliwość grzybów należących do kompleksów gatunków Cryptococcus neoformans/ C. gattii w Polsce, na podstawie analizy populacji środowiskowej oraz weterynaryjnej izolatów pochodzących od zwierząt wskaźnikowych”

  • Karolina Anna Bierowiec

    „Charakterystyka epidemiologiczna bakterii z rodzaju Staphylococcus izolowanych od kotów”

  • Aneta Maria Skaradzińska

    Doskonalenie kluczowych etapów otrzymywania preparatów bakteriofagowych

  • Tomasz Tronina

    Biotransformacje i aktywność biologiczna flawonoidów z chmielu zwyczajnego oraz tarczycy bajkalskiej

  • Tomasz Wojciech Janek

    Potencjał biotechnologiczny oraz charakterystyka oddziaływania związków powierzchniowo czynnych z modelowymi białkami

  • Adam Jan Dobrowolski

    "Badanie procesu biosyntezy olejów mikrobiologicznych przez drożdże Yarrowia lipolytica z alternatywnych źródeł węgla"

  • Robert Andrzej Gajda

    Postrzeganie bezpieczeństwa żywnościowego i jego wybrane uwarunkowania w grupie osób starszych w Polsce

  • Anna Magdalena Jankowska-Mąkosa

    "Poziom zarażenia endopasożytami u świń i dzików, użytkowość i profilaktyka"

  • Joanna Weronika Miedzianka

    Wpływ wybranych modyfikacji białek roślinnych na właściwości funkcjonalne i profil aminokwasowy otrzymanych preparatów

  • Aleksandra Grudniewska

    Zastosowanie rozpuszczalników głęboko eutektycznych oraz konwencjonalnych do izolowania wybranych związków naturalnych jako potencjalnych dodatków do żywności i suplementów diety.

  • Paulina Zielińska

    „Badania nad wpływem laseroterapii wysokoenergetycznej na zdrowe tkanki aparatu ruchu konia oraz ocena efektywności jej zastosowania w leczeniu wybranych schorzeń ortopedycznych koni”

  • Marcelina Mazur

    „Biotechnologiczne metody otrzymywania biologicznie aktywnych związków z ugrupowaniem laktonowym”