2021 rok

Zarządzenie nr 164/2021 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 1 września 2021 roku

AKT PRAWNY ZMIENIONY

w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 39/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 24 marca 2017 roku w sprawie powołania Komitetu Sterującego do realizacji projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 oraz utraty mocy zarządzenia nr 79/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 22 maja 2017 roku w sprawie ustalenia szczegółowych obowiązków jednostek organizacyjnych w zakresie przygotowania i realizacji projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 z późn. zm.

Na podstawie art. 23 ust. 1 i ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478 z późn. zm.) oraz § 8 ust. 2 i ust. 3 pkt 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm. zarządza się, co następuje:

§ 1


W zarządzeniu nr 39/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 24 marca 2017 roku w sprawie powołania Komitetu Sterującego do realizacji projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 wprowadza się następujące zmiany:

1) § 1 otrzymuje brzmienie:

„Powołuje się Komitet Sterujący do nadzoru nad realizacją projektu pn. „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 w następującym składzie:
Przewodniczący: prof. dr hab. inż. Adam Szewczuk – kieruje pracami Komitetu Sterującego i nadzoruje realizację projektu

Członkowie:

  • prof. dr hab. Anna Chełmońska-Soyta – nadzoruje wypracowanie wskaźników dotyczących pozyskania każdego rodzaju projektów i realizację projektów międzynarodowych na wybudowanej infrastrukturze;

  • prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło – nadzoruje wypracowanie wskaźników dotyczących realizacji krajowych projektów badawczo-rozwojowych we współpracy z podmiotami gospodarczymi oraz umów dotyczących prac zlecanych przez krajowe podmioty gospodarcze na wybudowanej infrastrukturze;

  • mgr inż. Adam Szopa – zarządza zadaniami budowlanymi w zakresie Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności, Ośrodka Zaawansowanych Technologii Produkcji Ogrodniczej, Centrum Eksperymentalnych Zakażeń Zwierząt;

  • mgr inż. Krzysztof Grembowski – zarządza zadaniami budowlanymi w zakresie Centrum Diagnostyki Chorób Roślin, Ośrodka Badań Technologii Roślinnej, Centrum Produktu Regionalnego;

  • mgr Wioletta Fałowska – nadzoruje kontrolę poprawności operacji gospodarczych i finansowych oraz ich ewidencji w księgach rachunkowych w zakresie realizacji projektu”;

2) § 2 otrzymuje brzmienie:
„Komitet Sterujący, o którym mowa w § 1, powoływany jest na okres realizacji i rozliczenia projektu”.

3) § 3 otrzymuje brzmienie:
„Nadzór nad wykonaniem niniejszego zarządzenia powierza się Prorektorowi ds. organizacji i rozwoju uczelni”

§ 2


Pozostałe postanowienia zarządzenia nr 39/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 24 marca 2017 roku w sprawie powołania Komitetu Sterującego do realizacji projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 pozostają bez zmian.

§ 3


Traci moc zarządzenie nr 79/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 22 maja 2017 roku w sprawie ustalenia szczegółowych obowiązków jednostek organizacyjnych w zakresie przygotowania i realizacji projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020 z późn. zm.

§ 4


Nadzór nad wykonaniem niniejszego zarządzenia powierza się Prorektorowi ds. organizacji
i rozwoju uczelni.

§ 5


Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy

Zmiany

Zmiany
Status Akt zmieniający
akt zmieniany Zarządzenie nr 39/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 24 marca 2017 roku
akt zmieniany Zarządzenie nr 79/2017 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 22 maja 2017 roku

Historia wersji
Wytworzył: Jarosław Bosy
Data wytworzenia: 01-09-2021
Opublikowane przez: Bartosz Hoppe
Data publikacji: 02-09-2021 15:00
Ostatnio zaktualizował: Aleksandra Pomian
Data ostatniej aktualizacji: 06-11-2023 08:41