2018 rok

Uchwała nr 25/2018 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 27 kwietnia 2018 roku

w sprawie powołania na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności studiów podyplomowych pn. „Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna”

Na podstawie art. 62 ust. 1 ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 2183 ze zm.), §103 ust. 7 i 8, § 7 ust. 2 pkt 7 statutu UPWr oraz § 2 ust. 2 Regulaminu studiów podyplomowych wprowadzonego uchwałą nr 20/2016 Senatu UPWr z dnia 29 kwietnia 2016 r. w sprawie uchwalenia regulaminu studiów podyplomowych w UPWr (ze zmianami) oraz na wniosek dziekana Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności uchwala się, co następuje:

§ 1

Na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności w miejsce studiów podyplomowych „Żywienie człowieka w profilaktyce zdrowotnej” powołuje się trzysemestralne studia podyplomowe pn. „Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna”.

§ 2

Opis zakładanych efektów kształcenia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej uchwały.

§ 3

  1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
  2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.

§ 4

Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.

Przewodniczący Senatu

prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka

Pliki do pobrania


Historia wersji
Wytworzył: Tadeusz Trziszka
Data wytworzenia: 27-04-2018
Opublikowane przez: Piotr Kaługa
Data publikacji: 08-05-2018 20:07
Ostatnio zaktualizował: Joanna Kołaczyńska
Data ostatniej aktualizacji: 25-11-2022 09:19