w sprawie powołania na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności studiów podyplomowych pn. „Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna”
Na podstawie art. 62 ust. 1 ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 2183 ze zm.), §103 ust. 7 i 8, § 7 ust. 2 pkt 7 statutu UPWr oraz § 2 ust. 2 Regulaminu studiów podyplomowych wprowadzonego uchwałą nr 20/2016 Senatu UPWr z dnia 29 kwietnia 2016 r. w sprawie uchwalenia regulaminu studiów podyplomowych w UPWr (ze zmianami) oraz na wniosek dziekana Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności uchwala się, co następuje:
§ 1
Na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności w miejsce studiów podyplomowych „Żywienie człowieka w profilaktyce zdrowotnej” powołuje się trzysemestralne studia podyplomowe pn. „Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna”.
§ 2
Opis zakładanych efektów kształcenia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej uchwały.
§ 3
§ 4
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka | Data wytworzenia: | 27-04-2018 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Piotr Kaługa | Data publikacji: | 08-05-2018 12:28 |
Liczba pobrań: | 40 |
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka |
---|---|
Data wytworzenia: | 27-04-2018 |
Opublikowane przez: | Piotr Kaługa |
Data publikacji: | 08-05-2018 20:07 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 25-11-2022 09:19 |