Pozostałe oferty pracy

Stypendysta w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych w ramach projektu NCN SONATA 15

Termin składania dokumentów: 10.10.2021 roku

Rektor

Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

ogłasza konkurs na stanowisko

doktorant/stypendysta

w  Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych

w ramach projektu NCN SONATA 15 

Nanoemulsje jako sposób modulowania właściwości prozdrowotnych i biodostępności związków bioaktywnych izolowanych z różnych matryc roślinnych

Opis zadań:

Osoba zatrudniona na w/w stanowisku będzie brała udział w realizacji projektu projektu SONATA 15 pt.  „Nanoemulsje jako sposób modulowania właściwości prozdrowotnych i biodostępności związków bioaktywnych izolowanych z różnych matryc roślinnych” kierowanym przez dr hab. inż. Paulinę Nowicką. Krótki opis projektu można odnaleźć na stronie NCN (https://projekty.ncn.gov.pl/opisy/466920-pl.pdf).
Do zadań doktoranta lub doktorantki będzie należała realizacja projektu zgodnie z przyjętym schematem i harmonogramem. Stypendysta będzie brał udział w realizacji wszystkich zadań badawczych zaplanowanych w projekcie.

Do powierzonych zadań osoby zatrudnionej będzie należało:

  • Przygotowanie próbki do analizy.
  • Pomoc przy analizie właściwości prozdrowotnych roślin jadalnych, wyizolowanych związków bioaktywnych i otrzymanych nanostruktur.
  • Pomoc w określeniu biodostępności i stopnia wchłaniania związków bioaktywnych zawartych w analizowanych materiałach.
  • Przygotowanie nanoemulsji w zadaniach 3, 4 i 5.
  • Pomoc w analizie otrzymanych nanostruktur podczas przechowywania.
  • Zamawianie, utrzymywanie i monitorowanie materiałów laboratoryjnych.
  • Wsparcie administracyjne i przygotowywanie raportów z badań.
  • Nadzorowanie i konserwacja powierzonego sprzętu laboratoryjnego.
  • Ponadto doktorant lub doktorantka z pomocą PI będzie opracowywać wyniki oraz zajmie się szeroko pojętą promocją projektu.

Wymagania:

  • Uczestnik szkoły doktorskiej w rozumieniu ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce, kształcący się w zakresie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienie;
  • Zainteresowania w obszarze analizy surowców roślinnych i ich wykorzystania w przemyśle spożywczym;
  • Znajomość i doświadczenie w zakresie izolacji związków bioaktywnych z matryc roślinnych i ich wykorzystania w przemyśle
    spożywczym;
  • Wiedza i umiejętności na temat powłok polisacharydowych i możliwości ich wykorzystania w procesie mikroenkapsulacji, artykuł naukowy w tym zakresie będzie dodatkowym atutem;
  • Umiejętność przeprowadzania podstawowych oznaczeń fizykochemicznych w surowcach roślinnych;
  • Doświadczenie w posługiwaniu się standardowym sprzętem laboratoryjnym i optymalizacji procedur laboratoryjnych;
  • Umiejętność logicznego i analitycznego myślenia oraz rozwiązywania problemów badawczych;
  • Umiejętności organizacyjne;
  • Odpowiedzialność, systematyczność, komunikatywność, kreatywność, umiejętności pracy samodzielnej oraz w interdyscyplinarnym zespole badawczym;
  • Znajomość języka angielskiego;

Typ konkursu NCN: SONATA 15
Termin składania ofert: 10.10.2021 roku
Forma składania ofert: email: paulina.nowicka@upwr.edu.pl


Warunki zatrudnienia:

  • Zatrudnienie na okres od 01.11.2021 roku do 30.04.2023 roku
  • Zatrudnienie na okres do 18 miesięcy
  • Wynagrodzenie w wysokości 3 500 zł/miesięcznie (kwota brutto brutto)

Wymagane dokumenty:

  • CV
  • list motywacyjny.

Klauzula informacyjna dla kandydatów na pracowników biorących udział w procesie rekrutacji znajduje się na stronie internetowej Uczelni pod adresem https://bip.upwr.edu.pl/ogloszenia/praca-na-upwr.

Uczelnia respektuje politykę równowagi płci oraz dopuszczenie odstępstw od porządku chronologicznego w życiorysie – w celu umożliwienia kandydatom/kandydatkom podążającym wielowymiarową ścieżką kariery – składanie życiorysów wspartych dowodami, które odzwierciedlają reprezentatywną gamę osiągnięć i kwalifikacji mających znaczenie w kontekście stanowiska, o które się ubiegają.

 

 


Historia wersji
Wytworzył: Jarosław Bosy
Data wytworzenia: 29-09-2021
Opublikowane przez: Sylwia Lelewska
Data publikacji: 29-09-2021 11:00
Ostatnio zaktualizował: Joanna Ciapała
Data ostatniej aktualizacji: 01-10-2021 17:44