w sprawie powołania komisji odbiorowej zadania inwestycyjnego zrealizowanego w ramach projektu pn. „Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” wchodzącego w skład przedsięwzięcia realizowanego pn. „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
Na podstawie art. 23 ust. 1 i ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478 z późn. zm.), oraz § 8 ust. 2 i ust. 3 pkt 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm., zarządza się co następuje:
§ 1
W związku z zakończeniem prac związanych z realizacją inwestycji pod nazwą „Zaprojektowanie oraz wybudowanie Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” powołuje się komisję odbiorową dla ww. zadania w składzie:
Przewodnicząca komisji:
mgr inż arch. Anna Wawrzyniak-Olszak – inżynier rezydent/dyrektor Centrum Inwestycji
Zastępca przewodniczącej komisji:
dr inż. Marek Szołtysik – koordynator CIT-żywność/Lab. 3 Laboratorium innowacyjnych technologii serowarstwa
Członkowie komisji:
- prof. dr hab. Krzysztof Marycz – kierownik Katedry Biologii Eksperymentalnej/Lab. 1 Ośrodek badań przedklinicznych i transplantacji komórkowych,
- prof. dr hab. Adam Figiel – kierownik Zakładu Techniki Cieplnej i Inżynierii Procesowej/Lab. 2 Laboratorium innowacyjnych technik pozyskiwania i utrwalania bioaktywnych składników żywności,
- prof. dr inż. Andrzej Białowiec – kierownik Katedry Biogospodarki Stosowanej/Lab. 2 Laboratorium innowacyjnych technik pozyskiwania i utrwalania bioaktywnych składników żywności,
- dr inż. Łukasz Bobak – adiunkt w Katedrze Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych/Lab. 4 Laboratorium innowacyjnych technologii przetwórstwa mięsa,
- dr hab. inż. Aleksandra Zambrowicz – przedstawiciel Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych /Lab. 5 Laboratorium Innowacyjnych Technologii Nutraceutyków i Żywności Funkcjonalnej,
- dr hab. inż. Joanna Kolniak-Ostek – kierownik Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych/Lab. 6 Laboratorium innowacyjnych technologii owoców i warzyw,
- dr inż. Radosław Spychaj – adiunkt w Katedrze Technologii i Fermentacji Zbóż/Lab. 7 Laboratorium innowacyjnych technologii surowców zbożowych,
- prof. dr hab. inż. Anna Pęksa – przedstawicielka Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa/Lab. 8 Laboratorium innowacyjnych produktów ekstrudowanych i funkcjonalnych preparatów polisacharydowych,
- dr hab. inż. Artur Gryszkin – przedstawiciel Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa/Lab. 8 Laboratorium innowacyjnych produktów ekstrudowanych i funkcjonalnych preparatów polisacharydowych,
- dr hab. inż. Sebastian Opaliński – przedstawiciel Katedry Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt/Lab. 9 Laboratorium oceny oddziaływania rolnictwa na środowisko,
- prof. dr hab. inż. Anita Rywińska – przedstawicielka Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności/Lab. 10 Laboratorium biotechnologii i mikrobiologii,
- dr inż. Marzena Styczyńska – kierownik Katedry Żywienia Człowieka/Lab. 11 Laboratorium innowacyjnych technologii gastronomicznych i linia do obróbki cieplnej potraw,
- dr Tomasz Strzała – adiunkt w Katedrze Genetyki/Lab. 12 Laboratorium biologii molekularnej komórki i genomiki porównawczej,
- dr Maja Słupczyńska – adiunkt w Katedrze Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa/Lab. 13 Laboratorium pasz i żywienia zwierząt,
- prof. dr hab. inż. Antoni Szumny – przedstawiciel Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy/Lab. 14 Laboratorium izolowania i analizy składników bioaktywnych,
- mgr inż. Dorota Bączyńska – przedstawiciel Centrum Realizacji i Rozliczania Projektów,
- mgr inż. Adam Szopa – kanclerz ds. inwestycji,
- mgr Anna Kutnik – dyrektor Centrum Zarządzania Budynkami,
- mgr Beata Nastiuk – kierownik Działu Bezpieczeństwa i Higieny Pracy oraz Ochrony Przeciwpożarowej,
- inż. Robert Miś – specjalista ds. ochrony ppoż. w Dziale Bezpieczeństwa i Higieny Pracy oraz Ochrony Przeciwpożarowej,
- mgr inż. Rafał Gocha – kierownik Rejonu Biskupin, Centrum Zarządzania Budynkami,
- mgr inż.Konrad Bartnik – przedstawiciel Uczelnianego Centrum Informatyzacji,
- dr inż. Mirosława Pietryka – pełnomocnik rektora ds. osób niepełnosprawnych,
- inż. Ryszard Kozłowski – dyrektor Centrum Eksploatacji i Remontów Obiektów Budowlanych,
- mgr inż. Ryszard Rotter – starszy inspektor nadzoru inwestorskiego – specjalista ds. budowlanych w branży konstrukcyjno-budowlanej,
- inż. Władysław Puzanowski – starszy specjalista ds. budowlanych w zakresie sieci, instalacji i urządzeń cieplnych, wentylacyjnych, gazowych, wodociągowych i kanalizacyjnych,
- mgr inż. Mateusz Łagoda – starszy specjalista ds. budowlanych w zakresie sieci, instalacji i urządzeń cieplnych, wentylacyjnych, gazowych, wodociągowych i kanalizacyjnych,
- mgr inż. Michał Woźniak – starszy inspektor nadzoru inwestorskiego
- mgr inż. Józef Juszczak – starszy inspektor nadzoru inwestorskiego.
§ 2
Zadaniem komisji jest dokonanie odbioru końcowego prac związanych z zakończeniem realizacji inwestycji pn. „Zaprojektowanie oraz wybudowanie Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” zlokalizowanej przy ul. Chełmońskiego 39 we Wrocławiu.
§ 3
Z przeprowadzonego odbioru komisja sporządzi protokół odbioru końcowego zadania inwestycyjnego, który przekaże do wiadomości JM Rektorowi Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w terminie 7 dni od zakończenia odbioru.
§ 4
1. Obsługę komisji odbiorowej zapewnia Zespół Inżyniera CIT.
2. Pracownikowi Zespołu Inżyniera CIT, oddelegowanemu do obsługi komisji konkursowej, zostanie powierzona funkcja jej sekretarza.
§ 5
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Rektor
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy