w sprawie utworzenia studiów podyplomowych pn. „Nowoczesna produkcja owoców miękkich”
Na podstawie art. 23 ust. 1 i 2 pkt 2 i art. 163 ust. 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r., poz. 478 ze zm.) oraz § 8 ust. 2 i 3 pkt 9 oraz § 88 ust. 1 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 r. w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm. oraz § 2 ust. 1, 2, 3 i 4 oraz § 8 ust. 1, 2 i 3 zasad tworzenia, prowadzenia i likwidacji studiów podyplomowych w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, stanowiących załącznik do zarządzenia nr 12/2020 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 15 stycznia 2020 r., oraz w związku z uchwałą nr 35/2021 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 25 czerwca 2021 r. w sprawie ustalenia programu studiów podyplomowych „Nowoczesna produkcja owoców miękkich” zarządza się, co następuje:
§ 1
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu tworzy się dwusemestralne studia podyplomowe pn. „Nowoczesna produkcja owoców miękkich”.
§ 2
Ustala się wysokość opłaty za uczestnictwo w studiach podyplomowych pn. ,,Nowoczesna produkcja owoców miękkich” w wysokości 5 000,00 zł (pięć tysięcy złotych) za 2 semestry, w tym:
1) I semestr – 2 500,00 zł (dwa tysiące pięćset złotych),
2) II semestr – 2 500,00 zł (dwa tysiące pięćset złotych).
§ 3
Słuchacz studiów podyplomowych wnosi opłatę w terminach określonych umową o świadczenie usług edukacyjnych.
§ 4
Nadzór nad realizacją zarządzenia powierza się Prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 5
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem jego podpisania.
Z upoważnienie Rektora UPWr
prof. dr hab. inż. Adam Szewczuk
Wytworzył: | Adam Szewczuk |
---|---|
Data wytworzenia: | 03-08-2021 |
Opublikowane przez: | Bartosz Hoppe |
Data publikacji: | 04-08-2021 11:00 |
Ostatnio zaktualizował: | Bartosz Hoppe |
Data ostatniej aktualizacji: | 04-08-2021 11:42 |