2021 rok

Zarządzenie nr 121/2021 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 25 czerwca 2021 roku

w sprawie utworzenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności stacjonarnych studiów wspólnych drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku Food Technology prowadzonych w języku angielskim wspólnie z Miguel Hernández University w Elche w Hiszpanii

Na podstawie art. 23 ust. 2 pkt 8 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2021 r. poz. 478 z późn. zm.), art. 60 ust. 2 pkt 1, art. 206 ust. 3 ustawy z dnia 3 lipca 2018 r. Przepisy wprowadzające ustawę – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1669 z późn. zm.), § 8 ust. 3 pkt 8, § 84 ust. 5 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego z dnia 28 czerwca 2019 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm., § 1 uchwały Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 28/2021 z dnia 28 maja 2021 r. w sprawie ustalenia programu stacjonarnych studiów wspólnych drugiego stopnia na kierunku Food Technology prowadzonych wspólnie z Miguel Hernández University w Elche w Hiszpanii, rozpoczynających się od roku akademickiego 2021/2022, realizowanych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności, zarządza się, co następuje:

§ 1

  1. Od roku akademickiego 2021/2022 tworzy się 3-semestralne stacjonarne studia wspólne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku Food Technology, który przyporządkowany jest do dyscypliny technologia żywności i żywienia (100%).

  2. Studia, o których mowa w ust. 1, prowadzone są w języku angielskim.

§ 2

  1. Wykonanie zarządzenia powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
  2. Nadzór nad wykonaniem zarządzenia powierza się Prorektorowi ds. studenckich i edukacji.

§ 3


Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy


Historia wersji
Wytworzył: Jarosław Bosy
Data wytworzenia: 25-06-2021
Opublikowane przez: Bartosz Hoppe
Data publikacji: 28-06-2021 12:00
Ostatnio zaktualizował: Bartosz Hoppe
Data ostatniej aktualizacji: 28-06-2021 12:49