w sprawie utworzenia Pracowni Analizy Produktów Żywnościowych w Katedrze Technologii Rolnej i Przechowalnictwa na Wydziale Nauk o Żywności
Na podstawie art. 66 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365 ze zmianami) oraz § 15 ust. 7 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we
Wrocławiu zarządza się, co następuje:
§ 1
- Na wniosek dziekana, zaopiniowany przez Radę Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, w ramach Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa tworzy się Pracownię
Analizy Produktów Żywnościowych.
- Pracownia korzysta z symbolu organizacyjnego katedry.
- Pracownia będzie finansowana ze środków finansowych Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa.
§ 2
Niniejsze zarządzenie stanowi podstawę do:
- Wykonania stosownych szyldów i pieczątek przez Dział Gospodarczy w porozumieniu z kierownikiem katedry.
- Powołania kierownika jednostki, o której mowa w § 1 ust. 1.
§ 3
- Skład osobowy jednostki organizacyjnej, o której mowa w § 1 ust. 1 ustali kierownik katedry w porozumieniu z dziekanem.
- Kierownik katedry zapewni w porozumieniu z dziekanem jednostce wymienionej w § 1 ust. 1 stosowne warunki lokalowe oraz wyposażenie.
§ 4
- Wykonanie zarządzenia powierza się kierownikowi katedry.
- Nadzór nad wykonaniem zarządzenia powierza się dziekanowi Wydziału Nauk o Żywności.
§ 5
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Rektor
prof. dr hab. Roman Kołacz