2006 rok

Zarządzenie nr 56/2006 Rektora Akademii Rolniczej we Wrocławiu z dnia 12 czerwca 2006 roku

w sprawie uruchomienia na Wydziale Nauk o Żywności studiów podyplomowych "Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności"

Na podstawie art. 8 ust. 1 i art. 66 ust. 2 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365 z późn. zm.) oraz § 4 ust 3 i § 22 ust. 1 Statutu Akademii Rolniczej we Wrocławiu, uchwala się, co następuje:

§ 1

  1. Na Wydziale Nauk o Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu uruchamia się z dniem 1 października 2006 r. studia podyplomowe "Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności", zwane dalej "studiami podyplomowymi".

  2. Nauka na studiach trwa 2 semestry.

  3. Pierwszy semestr rozpoczyna się 1 października 2006 r.

§ 2

Na studia podyplomowe przyjmowani będą absolwenci szkół wyższych.

§ 3

  1. Opłata za dwa semestry studiów podyplomowych wynosi 4500 zł.

  2. Zasady pobierania opłat za prowadzenie studiów podyplomowych określa Senat w formie uchwały.

§ 4

  1. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 1 października 2006 r.

  2. Z dniem 1 października 2006 r. traci moc zarządzenie nr 45/2003 Rektora Akademii Rolniczej we Wrocławiu z dnia 12 sierpnia 2003 r. w sprawie uruchomienia na Akademii Rolniczej we Wrocławiu na Wydziale Nauk o Żywności studiów podyplomowych w zakresie "Zarządzanie jakością w przemyśle żywnościowym".

Rektor
prof. dr hab. Michał Mazurkiewicz


Historia wersji
Wytworzył: Michał Mazurkiewicz
Data wytworzenia: 12-06-2006
Opublikowane przez: Maria Szołomicka-Gerlicz
Data publikacji: 12-06-2006 00:00
Ostatnio zaktualizował: Piotr Kaługa
Data ostatniej aktualizacji: 24-02-2020 19:23