w sprawie powołania komisji do realizacji operacji pn. „Święto Sera i Wina. Spotkanie Regionów” realizowanej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity: Dz. U z 2016 r. poz. 1842 ze zmianami), oraz § 129 ust.2 pkt.2 statutu Uczelni zarządza się, co następuje:
§ 1
Powołuje się komisję do wyboru wykonawców do realizacji operacji pn. „Święto Sera i Wina. Spotkanie Regionów” realizowanej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w następującym składzie:
- dr inż. Anna Ogły - Przewodnicząca Komisji,
- mgr Anna Miechurska – Członek Komisji,
- mgr Anna Kałuża-Handke – Członek Komisji.
§ 2
Zadaniem komisji jest dokonanie wyboru wykonawców w postępowaniach:
- na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Kontrola i wpływ wybranych operacji technologicznych na jakość serów dojrzewających.
- na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Kultury starterowe w serowarstwie.
- na przeprowadzenie pięciogodzinnego wykładu nt. Stabilizacja wina, przygotowanie wina do rozlewu.
- na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Filtracja wina
- na przeprowadzenie dwóch dwugodzinnych szkoleń specjalistycznych nt. Ilościowe i jakościowe metody mikrobiologicznej analizy produktów serowarskich.
- na przeprowadzenie dwóch dwugodzinnych szkoleń specjalistycznych dla producentów serów nt. Kontrola parametrów fizykochemicznych i biochemicznych etapów produkcyjnych serów dojrzewających w warunkach serowarni farmerskiej.
- na obsługę techniczną laboratorium podczas szkoleń specjalistycznych nt. Ilościowe i jakościowe metody mikrobiologicznej analizy produktów serowarskich.
- na obsługę techniczną laboratorium podczas szkoleń specjalistycznych nt. Kontrola parametrów fizykochemicznych i biochemicznych etapów produkcyjnych serów dojrzewających w warunkach serowarni farmerskiej.
- na zakup i dostawę materiałów na warsztaty dla producentów sera,
- na przeprowadzenie warsztatów Slow Food,
- na catering - przerwę na lunch dla uczestników wykładów i warsztatów dla producentów sera,
- na catering - przerwę na lunch dla uczestników wykładów dla producentów wina.
§ 3
Komisja zobowiązana jest sporządzić protokół z wyboru wykonawców i przekazać go bez zbędnej zwłoki Prorektorowi ds. rozwoju uczelni.
§ 4
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Kanclerz
mgr Marian Rybarczyk