2017 rok

Zarządzenie nr 3/2017 Kanclerza Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 30 sierpnia 2017 roku

w sprawie powołania komisji do realizacji operacji pn. „Święto Sera i Wina. Spotkanie Regionów” realizowanej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity: Dz. U z 2016 r. poz. 1842 ze zmianami), oraz § 129 ust.2 pkt.2 statutu Uczelni zarządza się, co następuje:

§ 1

Powołuje się komisję do wyboru wykonawców do realizacji operacji pn. „Święto Sera i Wina. Spotkanie Regionów” realizowanej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w następującym składzie:

  1. dr inż. Anna Ogły - Przewodnicząca Komisji,
  2. mgr Anna Miechurska – Członek Komisji,
  3. mgr Anna Kałuża-Handke – Członek Komisji.

§ 2

Zadaniem komisji jest dokonanie wyboru wykonawców w postępowaniach:

  • na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Kontrola i wpływ wybranych operacji technologicznych na jakość serów dojrzewających.
  • na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Kultury starterowe w serowarstwie.
  • na przeprowadzenie pięciogodzinnego wykładu nt. Stabilizacja wina, przygotowanie wina do rozlewu.
  • na przeprowadzenie jednogodzinnego wykładu nt. Filtracja wina
  • na przeprowadzenie dwóch dwugodzinnych szkoleń specjalistycznych nt. Ilościowe i jakościowe metody mikrobiologicznej analizy produktów serowarskich.
  • na przeprowadzenie dwóch dwugodzinnych szkoleń specjalistycznych dla producentów serów nt. Kontrola parametrów fizykochemicznych i biochemicznych etapów produkcyjnych serów dojrzewających w warunkach serowarni farmerskiej.
  • na obsługę techniczną laboratorium podczas szkoleń specjalistycznych nt. Ilościowe i jakościowe metody mikrobiologicznej analizy produktów serowarskich.
  • na obsługę techniczną laboratorium podczas szkoleń specjalistycznych nt. Kontrola parametrów fizykochemicznych i biochemicznych etapów produkcyjnych serów dojrzewających w warunkach serowarni farmerskiej.
  • na zakup i dostawę materiałów na warsztaty dla producentów sera,
  • na przeprowadzenie warsztatów Slow Food,
  • na catering - przerwę na lunch dla uczestników wykładów i warsztatów dla producentów sera,
  • na catering - przerwę na lunch dla uczestników wykładów dla producentów wina.

§ 3

Komisja zobowiązana jest sporządzić protokół z wyboru wykonawców i przekazać go bez zbędnej zwłoki Prorektorowi ds. rozwoju uczelni.

§ 4

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Kanclerz

mgr Marian Rybarczyk


Historia wersji
Wytworzył: Marian Rybarczyk
Data wytworzenia: 30-08-2017
Opublikowane przez: Tomasz Lewandowski
Data publikacji: 31-08-2017 07:04
Ostatnio zaktualizował: Joanna Kołaczyńska
Data ostatniej aktualizacji: 22-11-2022 12:07