w sprawie określenia efektów uczenia się dla studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 11 oraz art. 28 ust. 5 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2023 r., poz. 742 z późn. zm.), § 9 pkt 11 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 42/2023 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego z dnia 29 września 2023 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w związku z przepisami rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 14 listopada 2018 r. w sprawie charakterystyk drugiego stopnia efektów uczenia się dla kwalifikacji na poziomach 6-8 Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. z 2018 r., poz. 2218), uchwala się, co następuje:
§ 1
Określa się efekty uczenia się dla studiów II stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka przyporządkowanych do dyscypliny naukowej Technologia żywności i żywienie człowieka (100%) odpowiadające kwalifikacji na poziomie VII Polskiej Ramy Kwalifikacji, stanowiące załącznik do niniejszej uchwały.
§ 2
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia i ma zastosowanie dla cykli kształcenia rozpoczętych od roku akademickiego 2024/2025.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 15-12-2023 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 18-12-2023 14:43 |
Liczba pobrań: | 24 |
Efekty uczenia się dla studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Wytworzył: | Jarosław Bosy |
---|---|
Data wytworzenia: | 15-12-2023 |
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian |
Data publikacji: | 18-12-2023 14:00 |
Ostatnio zaktualizował: | Aleksandra Pomian |
Data ostatniej aktualizacji: | 18-12-2023 14:43 |