w sprawie ustalenia programu stacjonarnych studiów wspólnych drugiego stopnia na kierunku Food technology prowadzonych wspólnie z Miguel Hernandez University w Elche w Hiszpanii, rozpoczynających się od roku akademickiego 2022/2023, realizowanych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności
Na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 11, art. 53 ust. 1, art. 67 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2022 poz. 574 z późn. zm.) oraz § 12 ust. 1 pkt 10 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm. uchwala się, co następuje:
§ 1
1. Ustala się program studiów stacjonarnych drugiego stopnia rozpoczynających się od roku akademickiego 2022/2023 dla kierunku studiów Food technology – studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim prowadzone w języku angielskim.
2. Program studiów stanowi załącznik nr 1 do niniejszej uchwały.
§ 2
1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 24-06-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Joanna Kołaczyńska | Data publikacji: | 01-07-2022 08:54 |
Liczba pobrań: | 189 |
Program studiów
Wytworzył: | Jarosław Bosy |
---|---|
Data wytworzenia: | 24-05-2022 |
Opublikowane przez: | Joanna Kołaczyńska |
Data publikacji: | 01-07-2022 08:00 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 01-07-2022 08:54 |