w sprawie ustalenia programów studiów stacjonarnych pierwszego stopnia i drugiego stopnia rozpoczynających się od roku akademickiego 2022/2023 realizowanych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności
Na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 11, art. 53 ust. 1, art. 67 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2022 r. poz. 574 z późn. zm.) oraz § 12 ust. 1 pkt 10 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu stanowiącego załącznik do uchwały nr 56/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 roku w sprawie uchwalenia Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z późn. zm. uchwala się, co następuje:
§ 1
1. Ustala się programy studiów stacjonarnych pierwszego stopnia i drugiego stopnia rozpoczynających się od roku akademickiego 2022/2023 dla kierunków studiów:
1) biotechnologia studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
2) biotechnologia studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
3) technologia i organizacja gastronomii studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu praktycznym;
4) technologia żywności i żywienie człowieka studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
5) technologia żywności i żywienie człowieka studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
6) zarządzanie jakością i analiza żywności studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
7) zarządzanie jakością i analiza żywności studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
8) żywienie człowieka i dietetyka studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim;
9) żywienie człowieka i dietetyka studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim.
2. Programy studiów stanowią odpowiednio załączniki nr 1- 9 do niniejszej uchwały.
§ 2
1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się Prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Jarosław Bosy
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 358 |
Program studiów - biotechnologia studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 143 |
Program studiów - biotechnologia studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 125 |
Program studiów - technologia i organizacja gastronomii studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu praktycznym
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 231 |
Program studiów - technologia żywności i żywienie człowieka studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 145 |
Program studiów - technologia żywności i żywienie człowieka studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 119 |
Program studiów - zarządzanie jakością i analiza żywności studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 111 |
Program studiów - zarządzanie jakością i analiza żywności studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 296 |
Program studiów - żywienie człowieka i dietetyka studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Wytworzył: | Barbara Żarowska | Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian | Data publikacji: | 06-05-2022 13:30 |
Liczba pobrań: | 117 |
Program studiów - żywienie człowieka i dietetyka studia stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Status | Akt zmieniający |
---|---|
akt zmieniający | Uchwała nr 35/2022 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 30 września 2022 roku |
Wytworzył: | Jarosław Bosy |
---|---|
Data wytworzenia: | 29-04-2022 |
Opublikowane przez: | Aleksandra Pomian |
Data publikacji: | 06-05-2022 13:00 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 04-10-2022 14:34 |