w sprawie powołania Zespołu Ekspertów przygotowującego rekomendację w sprawie przypisania studiom podyplomowym „Technologia winiarstwa” prowadzonych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji
§ 1
Senat Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 15) ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zm.), art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 21 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2018 r. poz. 2153 z późn. zm), w związku z przepisami Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz.U. 2016 poz. 1321) oraz na podstawie § 7 ust. 2 pkt 16) Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, powołuje Zespół Ekspertów ds. przygotowania rekomendacji w zakresie przypisania studiom podyplomowym „Technologia winiarstwa” prowadzonych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji w składzie:
1. dr hab. Barbara Żarowska, prof. nadzw. – przewodnicząca,
2. dr hab. Anna Sokół-Łętowska, prof. nadzw. UPWr,
3. dr hab. Monika Bronkowska, prof. nadzw. UPWr,
4. prof. dr hab. Joanna Kawa-Rygielska,
5. prof. dr hab. Aneta Wojdyło.
§ 2
1. Obsługę administracyjną prac Zespołu Ekspertów prowadzi Centrum Kształcenia Ustawicznego.
2. Nadzór nad realizacją uchwały sprawuje prorektor właściwy ds. kształcenia.
3. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka |
---|---|
Data wytworzenia: | 28-06-2019 |
Opublikowane przez: | Tomasz Lewandowski |
Data publikacji: | 12-07-2019 11:38 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 07-12-2022 08:16 |