2019 rok

Uchwała nr 81/2019 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 28 czerwca 2019 roku

w sprawie powołania Zespołu Ekspertów przygotowującego rekomendację w sprawie przypisania studiom podyplomowym „Technologia winiarstwa” prowadzonych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji

§ 1

Senat Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 15) ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668 z późn. zm.), art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 21 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2018 r. poz. 2153 z późn. zm), w związku z przepisami Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz.U. 2016 poz. 1321) oraz na podstawie § 7 ust. 2 pkt 16) Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, powołuje Zespół Ekspertów ds. przygotowania rekomendacji w zakresie przypisania studiom podyplomowym „Technologia winiarstwa” prowadzonych na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji w składzie:

1. dr hab. Barbara Żarowska, prof. nadzw. – przewodnicząca,

2. dr hab. Anna Sokół-Łętowska, prof. nadzw. UPWr,

3. dr hab. Monika Bronkowska, prof. nadzw. UPWr,

4. prof. dr hab. Joanna Kawa-Rygielska,

5. prof. dr hab. Aneta Wojdyło.

§ 2

1. Obsługę administracyjną prac Zespołu Ekspertów prowadzi Centrum Kształcenia Ustawicznego.

2. Nadzór nad realizacją uchwały sprawuje prorektor właściwy ds. kształcenia.

3. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Przewodniczący Senatu

prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka


Historia wersji
Wytworzył: Tadeusz Trziszka
Data wytworzenia: 28-06-2019
Opublikowane przez: Tomasz Lewandowski
Data publikacji: 12-07-2019 11:38
Ostatnio zaktualizował: Joanna Kołaczyńska
Data ostatniej aktualizacji: 07-12-2022 08:16