2018 rok

Uchwała nr 46/2018 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 25 maja 2018 roku

w sprawie utworzenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności studiów stacjonarnych pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Technologia i organizacja gastronomii w obszarze nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia

Na podstawie art. 62 ust. 1 w związku z art. 168 a ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity Dz. U. 2017, poz. 2183 ze zm.), § 7 ust. 2 pkt 7 oraz § 103 ust. 3 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na wniosek Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności uchwala się, co następuje:

§ 1

1. Na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności od roku akademickiego 2018/2019 tworzy się 7-semestralne studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Technologia i organizacja gastronomii w obszarze nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia.

2. Studia o których mowa w ust. 1 będą prowadzone z udziałem podmiotów gospodarczych na podstawie zawartych umów.

§ 2

1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.

2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.

§ 3

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

 

Przewodniczący Senatu

prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka


Historia wersji
Wytworzył: Tadeusz Trziszka
Data wytworzenia: 25-05-2018
Opublikowane przez: Tomasz Lewandowski
Data publikacji: 04-06-2018 11:11
Ostatnio zaktualizował: Joanna Kołaczyńska
Data ostatniej aktualizacji: 25-11-2022 09:48