w sprawie utworzenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności studiów stacjonarnych pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Technologia i organizacja gastronomii w obszarze nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia
Na podstawie art. 62 ust. 1 w związku z art. 168 a ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity Dz. U. 2017, poz. 2183 ze zm.), § 7 ust. 2 pkt 7 oraz § 103 ust. 3 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na wniosek Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności uchwala się, co następuje:
§ 1
1. Na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności od roku akademickiego 2018/2019 tworzy się 7-semestralne studia stacjonarne pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku Technologia i organizacja gastronomii w obszarze nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
2. Studia o których mowa w ust. 1 będą prowadzone z udziałem podmiotów gospodarczych na podstawie zawartych umów.
§ 2
1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka |
---|---|
Data wytworzenia: | 25-05-2018 |
Opublikowane przez: | Tomasz Lewandowski |
Data publikacji: | 04-06-2018 11:11 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 25-11-2022 09:48 |