w sprawie określenia efektów kształcenia dla studiów pierwszego stopnia na kierunku Technologia i organizacja gastronomii uwzględniających Polską Ramę Kwalifikacji
Na podstawie art. 11 ust. 1 ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity Dz. U. 2017 poz. 2183 ze zm.), § 7 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia MNiSW z 26 września 2016 r. w sprawie warunków prowadzenia studiów (Dz. U. 2016 poz. 1596 ze zm.) oraz § 7, ust. 2 pkt 7 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, na wniosek Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności ustala się, co następuje:
§ 1
Określa się efekty kształcenia dla studiów pierwszego stopnia na kierunku Technologia i organizacja gastronomii, przyporządkowanego do obszaru nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, którego efekty kształcenia odnoszą się do dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia; - dla studiów o profilu praktycznym, od roku akademickiego 2018/2019 odpowiadające kwalifikacji na poziomie 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji, stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej uchwały.
§ 2
1. Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
2. Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka | Data wytworzenia: | 25-05-2018 |
---|---|---|---|
Opublikowane przez: | Tomasz Lewandowski | Data publikacji: | 04-06-2018 10:09 |
Liczba pobrań: | 49 |
Wytworzył: | Tadeusz Trziszka |
---|---|
Data wytworzenia: | 25-05-2018 |
Opublikowane przez: | Tomasz Lewandowski |
Data publikacji: | 04-06-2018 11:07 |
Ostatnio zaktualizował: | Joanna Kołaczyńska |
Data ostatniej aktualizacji: | 25-11-2022 09:47 |