w sprawie określenia efektów kształcenia dla studiów pierwszego stopnia na kierunku Bezpieczeństwo żywności uwzględniających Polską Ramę Kwalifikacji
Na podstawie art. 11 ust. 1 ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity Dz. U. 2016 poz. 1842), § 7 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia MNiSzW z 26 września 2016 r. w sprawie warunków prowadzenia studiów (Dz. U. 2016 poz. 1596) oraz § 7, ust. 2 pkt 7 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, na wniosek Rady Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt ustala się, co następuje:
§ 1
Określa się efekty kształcenia dla studiów pierwszego stopnia na kierunku Bezpieczeństwo żywności, przyporządkowanego do obszaru nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, którego efekty kształcenia odnoszą się do dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny: zootechnika, technologia żywności i żywienia, agronomia, biotechnologia dla studiów o profilu ogólnoakademickim, od roku akademickiego 2017/2018 odpowiadające kwalifikacji na poziomie 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji, stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej uchwały.
§ 2
- Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt.
- Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka