w sprawie określenia efektów kształcenia dla studiów pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka
Na podstawie art. 11 ust. 1 ustawy z 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity Dz. U. 2016 poz. 1842 ze zm.) § 7 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia MNiSzW z 26 września 2016 r. w sprawie warunków prowadzenia studiów (Dz. U. 2016 poz. 1596) oraz
§ 7, ust. 2 pkt 7 statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, na wniosek Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności ustala się, co następuje:
§ 1
Określa się efekty kształcenia dla studiów pierwszego stopnia o profilu ogólnoakademickim na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka, który umiejscowiony jest w obszarach nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych (69%), nauk medycznych, nauk o zdrowiu i nauk o kulturze fizycznej (31%) oraz przyporządkowany do dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny naukowej technologia żywności i żywienia oraz dziedziny nauk o zdrowiu, stanowiące załącznik nr 1 do niniejszej uchwały, do których dostosowane są plany i programy kształcenia.
§ 2
Powyższe postanowienia dotyczą planów studiów i programów kształcenia, które będą obowiązywały od roku akademickiego 2017/2018.
§ 3
- Wykonanie uchwały powierza się dziekanowi Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
- Nadzór nad wykonaniem uchwały powierza się prorektorowi ds. studenckich i edukacji.
§ 4
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Senatu
prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka