Rektor
Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
ogłasza konkurs otwarty na stanowisko
pracownika inżynieryjno-technicznego
w Katedrze Żywienia Człowieka
Główne zadania i obowiązki:
- obsługa urządzeń gastronomicznych (po przeszkoleniu);
- przygotowywanie stanowiska pracy i opieka nad powierzonym sprzętem;
- dokumentowanie wykonywanych prac zgodnie z obowiązującymi standardami;
- przygotowanie materiałów i sprzętu do eksperymentów, testów i analiz prowadzonych w pracowniach;
- prowadzenie gospodarki magazynowej i opieka nad magazynem produktów spożywczych;
- techniczne przygotowywanie ćwiczeń gastronomicznych realizowanych zgodnie z otrzymanymi instrukcjami i harmonogramem zajęć, z zachowaniem odpowiedniej higieny pomieszczeń, urządzeń i sprzętów;
- prowadzenie zaopatrzenia Katedry w materiały, produkty spożywcze na cele badawcze oraz dydaktyczne niezbędne do realizacji zajęć i badań, zgodnie ze wskazaniami przełożonych – głównie na potrzeby realizacji zajęć w pracowniach technologii gastronomicznej;
- dbanie o porządek w pracowniach specjalistycznych i w pomieszczeniach przygotowawczych;
- pełnienie dyżurów technicznych w trakcie studenckich ćwiczeń praktycznych;
- udział w przygotowaniu i przeprowadzeniu działań popularyzacyjno-promocyjnych odbywających się w katedrze (np. DFN, Dni Przyrodników).
Wymagania:
- wykształcenie min. średnie, mile widziane wyższe w zakresie gastronomii, żywienia człowieka, dietetyki lub pokrewne;
- znajomość podstawowych technik kulinarnych;
- systematyczność, dokładność;
- dobra organizacja pracy własnej;
- umiejętność pracy w zespole (zdolności komunikacyjne, analityczne i organizacyjne);
- rzetelność, sumienność, terminowość;
- znajomość pakietu MS Office i obsługi urządzeń biurowych;
- znajomość języka polskiego obowiązkowa;
- umiejętność pracy pod presją czasu;
- gotowość do pracy w różnych godzinach dnia (dyżury podczas zajęć dydaktycznych);
- komunikatywność i wysoka kultura osobista;
- mile widziane doświadczenie w pracy ze sprzętem gastronomicznym, tym podstawowa znajomość obsługi urządzeń gastronomicznych.
Oferujemy:
- zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy;
- stabilne warunki zatrudnienia;
- zdobycie unikalnego doświadczenia zawodowego;
- praca w młodym, dynamicznym zespole;
- szerokie możliwości podnoszenia kwalifikacji zawodowych;
- szeroki pakiet socjalny;
- dofinansowanie aktywności sportowej;
- dofinansowanie prywatnej opieki medycznej;
- dodatkowe wynagrodzenie roczne.
CV należy przesłać na adres email: cv@upwr.edu.pl z dopiskiem w tytule maila: „Pracownik inż-tech. w KŻCz”.
Termin składania ofert: 14.07.2024 r.
Zastrzegamy sobie możliwość wcześniejszego zakończenia procesu rekrutacji i informujemy, że skontaktujemy się wyłącznie z wybranymi kandydatami.
Klauzula informacyjna dla kandydatów na pracowników biorących udział w procesie rekrutacji znajduje się na stronie internetowej Uczelni.
Uczelnia respektuje politykę równowagi płci oraz dopuszczenie odstępstw od porządku chronologicznego w życiorysie – w celu umożliwienia kandydatom/kandydatkom podążającym wielowymiarową ścieżką kariery – składanie życiorysów wspartych dowodami, które odzwierciedlają reprezentatywną gamę osiągnięć i kwalifikacji mających znaczenie w kontekście stanowiska, o które się ubiegają.